Kérdése van? Hívjon minket!

+36 20 442 7868

Egyedi méretű led tükör gyártás

Fürdőszobai LED tükrök ismertető

Led Mirror Studio
Led Mirror Studio
2022.03.15 15:53
Fürdőszobai LED tükrök ismertető

Szeretnénk pár mondatot mondani fürdőszobai LED tükreinkhez rendelhető opciókról.

A tervezés legfőbb szempontjai a következők voltak:

 • Homogén világító sávok, nincs "pöttyösödés"
 • COB led szalagokkal a tökéletes fény elérése érdekében
 • extra nagy fényerővel akár 2400 lm/m fényere led szalagokkal
 • Könnyen szerelhető, masszív aluminium konstrukció, nem használunk fa vagy xps hab szerkezeteket
 • Hosszú élettartam
 • 3 ÉV GARANCIA (azonnal javítjuk ha meghibásodott egy tükör)
 • 100% Javítható legyen.
 • Extra nagy méretekben is gyártható legyen. 3x2 méteres méretben!
 • Rendelhető extra opciókkal enyéni igényekre szabható legyen a tükör
 • Nem csak fűrdőszobai hanem nappali, háló, előszobai tükrök gyártása!

Lássuk részletesen mit kell tudni saját fejlesztésű világító tükreinkről:

 • Tükreink szerkezete
 • A tükrök működtetése érintő vagy proximity szenzorokkal
 • A tükörbe épített smink tükör
 • Páramentesítő fűtő fóliákról

Led tükör szerelése

A fenti fotón is látható ALU LED profilból készülnek világító LED tükreink kerete awi hegesztéssel ami nagyon erős konstrukciót eredményez fontos szerepe van a LED szalagok megfelelő hűtésében (aminek a nagy szerepe van a hosszú élettartam elérésében) ill. a hozzá tartozó fedélből kialakított fém "dobozban" került elhelyezésre a tükör LED világításának a tápegysége ill. az egyéb működtető berendezések is.

A háttérvilágító tükreink világításánál is igyekeztünk a lehető legtartósabb megoldásokat keresni, bár ez esetben a LED szalagok oldalra világítanak de nem egyszerűen egy ALU vagy műanyag vagy fa profilra ragasztott megoldást alkalmaztunk fürdőszobai tükreinben hanem speciális LED profilban és opál fedő alatt helyeztük el a LED szalagokat, a párától, fröccsenő víztől teljesen védett megoldással:

Kerek LED tükör hátsó nézet

A fenti kép egy kerek fürdőszobai LED-es tükörröl készült, tehát a kerek tükreinben ugyanezt a megoldást alkalmaztuk! Ezeknek a tükröknek az IP védettsége IP 20 de külön kérésre tudjuk IP 44 kivitelben is gyártani, természetesen ez a megoldás valamivel drágább.

Érintőszenzoros tükreinkben alapváltozat az 1 gombos szenzor, funkciója a LED-ek ki ill. be kapcsolásán kívül lehetőségünk van a tükör fényerejét szabályozni! De mikor is van erre szükség? például ha  elegendő érezzük a gyengébb fényerőt a mindennapi használatban, de amikor a hölgyek sminkelhez vagy urak borotválkozáshoz használják a LED-es világítótükröt akkor az érintőszenzorral maximum fényerőt tudunk állítani a borotválkozás, sminkelés idejére! Megyjegyzendő a beállított fényerőt a ki- be kapcsoláskor megjegyzi a tükörbe épített szenzor és legközelebb ugyanazon a fényerőn kapcsol be. Fentieken kívül kikapcsolt állapotban halvány kék fénnyel világít a sötét fürdőben is látható hol kell felkapcsolni a tükörbe épített LED világítást.

ERINTOSZENZOROS TUKOR LED VILAGITASSAL

2 gombos érintőszenzort világítótükreinben általában a beépített órával készült fűrdőszobai tükrökben alkalmazunk, mivel az óra beállításához 2 gomra van szükség. Ebben az esetben a második gomb használatáva vagy a páramentesítőt tudjuk a tükör világításától függetlenül bekapcsolni vagy a LED-es tükörbe épített smink tükröt tudjuk ki-be kapcsolni esetleg az előre világító tükör mellé beépített háttérvilágító LED-eket tudjuk ki-bekapcsolni mint az alábbi videón látható:

fürdőszobai LED tükör külön kapcsolható előre és háttérvilágítással video

Több gombos érintő szenzorok is léteznek de ezeket csak egészen speciális esetekben szoktunk használni, ha mindent külön szeretne az ügyfél szabályozni esetleg ha CCT kétszínű LED szalagot kér az ügyfél de ez igen ritka. Általában a legtöbb ügyfél vagy meleg, semleges vagy hidegfehér fényt választ, Már csak azért is mert javaslatunk, hogy a LED-es tükör színhőmérséklete mindig igazodjon a fűrdőszab többi világításának színéhez, hiszen az mutat jól egymás mellet egy hideg fehér mennyezeti lámpa és egy melegfehér fénnyel világító tükör nem mutat jól.

Világítótükörbe épített sminktükör ez legutóbb megjelent extra opció LED-es tükreinben. Beépített sminktükreink adatai 17 cm átmérő a szélén körben 2 cm világító sávval és a nagyítása 3x-os. Ezt egy a tükör mögött elhelyezett LED panel világítja meg 18w és 1440 lm 4000 kelvin semleges fehér színben. A tükörbe épített sminktükör világítása felkapcsolodhat a tükörrel együtt is vagy érintőszenzoros tükör esetén annak egyik gomjával külön ki és bekapcsolható. Fontos megjegyezni ezt az opciót inkább egyedi méretben gyártott pl. 120 x 80 cm LED tükör vagy hasonlóba javasoljuk egyrész a kissebb tükrökből túl nagy területet foglal el, másrész a sminktükör mögé kerőlö világító test elhelyezése miatt kb. 5 cm-re lehet a világító sávoktól. Elsősorban a hölgyek használják sminktükröt jellemzően közel kell hozzá hajolni a használat közben, tehát egy 165 cm magas ill. egy 175 cm magas hölgynek más magasságba kell beépíteni hogy kényelmes tudja használni a sminktükröt így ezt egyenlőre egyedi rendelésként tudjuk kérésükre beépíteni világító tükreinkbe.

Lássuk hogyan néz ki egy kedves ügyfelünktől kapott fotó a felszerel tükörről:

LED tükörbe épített sminktükör

A beépített sminktükröket 4000 k semleges fehér színben gyártjuk, ebben a természetes fehérnek is hívott szinben a legalkalmasabb sminkelésre 6000 K hidegfehér ill. 3000 K melegfehér színű fényben az arcunkra felvitt smink színe nem színhelyes eltér attól amit felszeretnénk vinni ezért csak 4000K semleges avagy naturális színben kináljuk! Tehát egy 3000 k fénnyel világító LED tükörbe is 4000 k naturális fehér sminktükröt szerelünk ezt kérjük vegyék figyelembe. Megrendeléskor ezt mindenképpen részletesen megbeszéljük ügyfeleink-el műszaki rajzot küldünk egyeztetésre utána gyárjuk a tükröt.

LED-es tükör páramentesítő fűtő fóliával:

Tükreinkbe remdelhető opció a páramentesítő fóla, zenghetnék ódákat a hasznosságáról ami tagadhatatlan de NEM CSODASZER! Személyesen vagy telefonon érdeklődő ügyfeleknek mindig elmondom valóban hasznos ha "normál" kismértékű párásodás van a füdrőszobában de ne várjuk tőle ugyanazt a hatást mint pl. az autóban a klima páramentesítő funkciója ami száraz levegőt fúj az ablakra pillanatok alatt eltüntetve az ablakokról a párásodást.

Lássunk egy hő fotót a bekapcsolt páramentesítővel:

Az alábbi képen egy dupla mosdós világító tükör hátulján látható a 2db páramentesítő fólia:

Duplamosdós LED tükör 2 db páramentesítő fóliával

Miért is van ez így: A Fürdőszobai világító tükreink anyaga klasszikus ezüst tükör ami gyakorlatilag egy üveglap a hatulján a fényvisszaverő foncsor. Az üveg rosszul vezeti a hőt, átlátszóságán kívül ezért rakjuk az ablakokba, ezt melegítjük egy nagyon hatékonyan működő páramentesítő fóliával, többféle méretet használunk a tükör méretéhez igazodva de azért kell pár perc amig a felfűtött fólia átmelegíti a tükör teljes vastagságát, ahogy távolodunk a fóliával takart felülettől a tükör szélei irányába egyre kevésbé melegszik a tükör (hiszen rossz hővezető) viszont a tükör szélei felé. Az idő múlásával tükör jó hő vezető aluminium kerete (ami felmelegszik mivel a LED szalagról elvezeti a meleget) melegíti a tükör széleit lassan az egész tükör átmelegszik pár fokot ami elegendő hiszen melegebb mint a korülötte lévő csempe így a pára nem tud a tükörre leülni. Ez az idő 5-15 perc minél nagyobb a tükör annál lassabb már csak azért is mert 1m méretig 4mm tükörlapból készülnek a LED tükreink a felett pedig 5 mm vagy 1,5 méteres tükör méret felett 6 mm lapból kell készíteni a tükör megfelelő mechanikai staibilitása miatt. Összefoglalva ha kis párásodás van megoldja ha zuhanyozás megkezdése után fél perc alig látni a fúrdőben akkora a pára azon csak egy ventillátor tud segíteni, jellemzően akkor fordul ez elő ha hidegek a fűrdőszoba falai a kűlső höszigetelés hiánya miatt vagy a fűtést kell a fűrdőben és/vagy egy ventillátorral csökkenteni a párásodást. MINDEN MÁS ESETBEN HASZNOS kiegészítője LED tükreinknél a páramentesítő fóla! Amennyiben meglévő fürdőszobába vásárolunk új tükröt és eddig is csak minimális nem nagyon zavaró volt a párásodás a világító tükrünkbe szerelt LED-ek melegítenek annyit a tükör anyagán, hogy biztosanan nem fog párásodni, felesleges ez a kiegészítő. Amennyiben kismértékű párásodás volt akkor célszerű az új tükörbe rendelni páramentesítőt.

Javaslom youtube csatornánkat és további ismertetőinket:

https://www.youtube.com/channel/UCpZbvJtvqvbY2zX-d9MO91w

Tudnivalók duplamosdós LED-es tükreinkről:

Egyedi méretre gyértott LED tükreinkről itt olvashat!

Fotók elkészült tükreinkről

A világító tükreink felszereléséről, az érintőszenzorokról is hasznos információkat talál.

Kérdései lennének várjuk hívásukat + 36 20 442 7868