Kérdése van? Hívjon minket!

+36 20 442 7868

Egyedi méretű led tükör gyártás

Világító LED tükör méretre gyártva

Led Mirror Studio
Led Mirror Studio
2021.04.22 08:44
Világító LED tükör méretre gyártva

Napjaink modern fürdőszoba divatja új lehetőségeket és elvárásokat teremt a fürdőszoba tükrök terén.

Régebben kerámia mosdók fölé szereltünk tükröt az utóbbi években fürdőszoba szekrénybe süllyesztett mosdó vagy a szekrény tetejére szerelt mosdó feletti térbe kerülnek a LED-es világító tükrök első sorban.

A mai fürdőkben egyre elterjedtebb a dupla mosdós kialakítás, ahol nem kell sorba állni a reggeli rohanásban, hogy a család minden tagja sminkeljen, borotválkozzon :-)

Az elmúlt jó 10 év a LED évtizede volt, a hagyományos szénszálas izzókat mindenhol ledesre cseréltük, de ha felújításról vagy új építésről van szó az egész lakásban egyre több helyen alkalmazunk rejtett, beépített LED világításokat amivel káprázatos eredményeket lehet elérni!

Lássuk milyen lehetőségek vannak ha modern világító tükröt szeretnénk a fürdőszobánkba...

A fürdőszobát sem kerülte el a ledtechnikában rejlő rengeteg lehetőség, sokkal többet nyújt a tükör fölé szerelt lámpánál egy fürdőszobai LED-es világító tükör!!!

Új, modern, a szemnek is tetszetős látványt nyújtó LED tükröknél igyekeztünk tovább menni a tervezésnél és olyan tükröket alkotni, a filmekben látott hollywood tükrök mintájára ami elég nagy fényerővel rendelkezik, hogy tökéletes legyen a mindennapi feladatokhoz sminkelés, borotválkozás, szépítkezés.

A fényerő megfelelő kiválasztása mellett a led tükör színhőmérséklete is fontos.

Hogyan válasszuk ki a fürdőszobai tükör színhőmérsékletét??

alapvetően 3 színből választhatunk:

                                                    3000 kelvin sárgás majdnem mint a hagyományos izzók

                                                    4000 kelvin semleges a fehér és sárga közötti fény

                                                    6000 kelvin tükéletesen fehér de még nem hajlik kékes árnyalatba

Nyugodtan válasszunk ízlésünk szerint, bármelyik tökéletes választás, de meg kell említeni, hogy az emberi szem fényérzékelési tulajdonságai miatt a magasabb kelvin értékkel bíró fényt a szemünk erősebbnek látja azonos fényerő mellett! Még egy fontos dolog, a tükörvilágítás és a fürdőszoba világítása azonos színhőmérsékletű legyen mert különben elütnek egymástól! A 6000 kelvint egyesek már vakítónak találják, ne álljunk hunyorogva miközben használjuk a tükröt! 

Hogyan válasszunk ki a fürdőszobai tükör világításának fényerejét??

Alapvetően kétféle fényerőt kinálunk:

                                                       1320 lumen 14 watt/méter általánosan javasolt minden tükörhöz

                                                       2400 lumen 20 watt/méter igazán nagy fényerőre vágyóknak...

A legtöbb elkészült ledes tükörben 1320 lumenes LED szalagot használtunk, több száz legyártott LED-es tükör bizonyítja,hogy vevőink elégedettek a fényerővel. Ehhez hozzájárul az is, hogy előre világító tükreinknél csak tökéletesen homogén fénysávokkal találkozhat, (nem láthat pöttyöket), ill. konstrukció miatt a tükör elött középen állva a legerősebb a tükör fényereje.

Nagyobb tükröknél, illetve azon vevőink akik sokat sminkelnek, szépítkeznek merülhet fel a 2400 lumen erősségű tükörvilágítás. Ez a fényerő egy kisebb 50x70 cm LED világító tükörnél túl erős, mivel a világítás ennél van legközelebb az arcunkhoz, különösen 6000 kelvin színhőmérsékletnél kápráztathatja a szemet. Javasolt a nagy fényerejű LED tükröket érintőszenzoros fényerő szabályozóval rendelni. A szemnek kellemes fényerő beállítása nagyon egyszerűen elvégezhető utána fel-le kapcsolásnál nem kell újra beállítani a fényerőt megjegyzi a tükör. Amikor borotválkozás vagy sminkelés miatt nagyobb világításra van szükség, egy pillanat alatt "feltekerhetjük" a tükör világítását. Nagyobb méretű fali tükröknél is szükség lehet a nagyobb fényerőre, hiszen itt távolabb van arcunktól a tükör világító fénysávja, de általában itt is elegendő az 1320 lumen mivel a nagyobb tükörben hosszab a világító sáv, így több fény jut a tükör elött állókra. Ezzel el is érkeztünk a következő izgalmas kérdéshez a dupla mosdós világító tükrökhöz vagy akár LED világítású tükör falakhoz...

A következő Blog erről fog szólni...